— Zero

Uusi blogi

Syyskuun ensimmäinen aamu. Huomenta uuteen päivään, uuteen vuodenaikaan – ja uuteen blogiin. Vaikka blogi on uusi, on kirjoittaja kuitenkin bloggaajana jo vanha, ainakin bloggaajan vuosissa laskettuna. Joillekin virtuaalisesti tuttu kourallisesta muita blogeja tai sivuja, toisille muuten vain – tuttu. Ja kaikkein suurimalle joukolle harmittoman tuntematon. Tai ainakin samoin kuin se entinenkin planeetta: Enimmäkseen…

Peruutusvaihteella asiaan, eli tähän blogiin, jonka ensimmäistä kirjoitusta luet. Kirjoitusta, jota voidaan pitää blogin esittelynä. Blogilla ei tule olemaan yhtenäistä, kirjoituksia yhdistävää teemaa, jollei sellaisena pidetä sitä, että jokaiseen kirjoitukseen liittyy kuva. Tai jokaiseen blogissa olevaan kuvaan liittyy kirjoitus – riippuen siitä, kumpi antoi inspiraation toiseen. Lukijoille voisi heittää ilmaan haasteen keksiä, kumpi oli ensin, mutta pelkään sen olevan useimmiten liian ilmeistä. Pitkään valokuvanneena yritän tämän blogin myötä myös kammeta itseni mukavuusalueelta ulos, tai ainakin hieman kolistella laatikon reunoja tekstin ja kuvan yhdistämisessä. Toinen tähän blogiin ja kuviin liittyvä haaste on blogin värimaailma – tai sen puute. Minun on huomattavasti helpompaa saada kuvat toimimaan tummalla taustalla, kuin vaalealla, joten luonnollisesti tämä blogin taustaväriksi ja yleisilmeeeksi valikoitui vaalea – tai oikeammin valkoinen.

Jos joku on sattunut joskus lukemaan Roomerin Sekalaiset -blogin valokuvaukseen liittyviä kirjoituksia, sen tyyppisiä tarinoita ei tähän blogiin tule. Eikä uusia tule enää Roomerin Sekalaisiinkaan. Valokuvaukseen liittyvät, teknisemmät kirjoitukset löytyvät jatkossa tämän linkin sivulta.  Tästä blogista ei myöskään ole tarkoitusta tehdä varsinaista kuvablogia – jos sellaiseen tuntee tarvetta, löytyy moinen täältä.  Se, mitä tähän blogiin tulee, on kuvia ja kirjoituksia. Elämästä.

roomeri.net -sivuston eri blogit tulevat jatkossa varsin pitkälle korvaamaan vanhat wordpress.com -hostilla olevat blogini. Merkittävin syy omaan domainiin siirtymiseen on mahdollisuus räätälöidä sivustossa kaikki, eikä blogin ulkoasu ole sidottu valmiisiin teemoihin. Ja kun syystä jos toisestakin on oma huone webbihotellista tullut hankittua, niin täytyyhän sille jotain käyttöä keksiä. Vanhoista wordpress.comilla olevista blogeista Roomerin Sekalaiset ja Tulpaton Mopo säilyvät toistaiseksi, Salokuvia -blogi loppuu.

Blogin käyttämä teema on editoitu WPShower:in GNU-lisenssoidusta teemasta -blogum. Eri vaiheessa teemaa muuttaessani on jossakin voinut tulla virhe, joka on jäänyt huomaamatta. Jos havaitset virheen jonkun sivun objektin toiminnassa, tai vaikkapa suomennoksissa, olen kiitollinen ilmoituksesta. Bloggaamisiin.