— Zero

Paluu perusasioihin

Tammikuu, armon vuonna 2013. Inspiraatio hukassa. Ei synny tekstiä, ja kamera kerää pölyä työpöydän kulmalla. Tilanne on säilynyt samankaltaisena jo pidemmän aikaa. Jostain syystä kuvaaminen tuntuu yhtä innostavalta kuin Salatut elämät. Eli ei sitten niin yhtään. Oma saamattomuuteni on alkanut häiritä itseäni jo sen verran, että jollakin keinolla sitä on päästävä uuninpankolta takaisin tuottavampaan moodiin. Paluu perusasioihin. Vinkistä vaarin, ja Zack Ariasin neuvoilla kohinaa pienemmäksi. Keskity. Älä sählää joka paikassa. Kaikkeen sosiaaliseksi kutsutun median kohinaan ei tarvitse mennä mukaan. Ei tarvitse. Instagram, hylätty. 365-projektit, unohdettu. En tykkää Facebookissa. En yhdestäkään, joka sitä pyytää. Google+ hangout saa nyt hengailla ilman minua. Pari blogia kuopattu. Juun voi työntää takaisin tuubiin.

Paluu kameraan, kuviin ja perusasioihin. Ja miksei vaikkapa valokuvatorstain haasteen muodossa. Edellisen kerran torstaikuvituksiin osallistuin kesäkuussa 2011, eli onhan siitä jo tovi vierähtänyt. Tämänkertainen haaste hakee inspiraatiota kirjastosta. Ja sehän sopii. Helsinkiin on valmistunut uusi modernin arkkitehtuurin kiiltokuvakohde, joka pitäisi käydä kameran kanssa tarkastamassa, mutta ei – ei tälllä kertaa. Sen hoitanee joku toinen. Ja minäkin keväämmällä, mutta nyt mennään Turulla. Ja sillä hiljaisella nurkkauksella.

Quiet Area

Valokuvatorstai,  271. haaste: kirjasto

6 kommenttia
 1. pappilanmummo kommentoi: 24.1.201320:41

  Kirjastossa on mukava opiskella – rauhallista ja ainakin aikoinaan minulla tuli enemmän tehtyä töitä kuin kotona, jossa on kaikeea muutakin touhuttavaa

 2. HeidiR kommentoi: 24.1.201320:51

  Hieno kuva!

 3. ilona winebridge kommentoi: 24.1.201322:33

  perinteistä tunnelmaa kirjastossa, ihmiset ovat niin kauniita keskittyessään
  hieno, tasapainoinen kuva

 4. Pieni lintu kommentoi: 25.1.201300:14

  Plussat mustavalkoisuudelle! Hieno – upea kuva!

 5. Jag på Ekholmen kommentoi: 27.1.201319:44

  Upea kuva! Tasapainoinen, seesteinen, hyvä tunnelma.
  Lukulampuissa samaa kerroksellisuutta kuin kattovalaisimessakin.

 6. kaari3 kommentoi: 29.1.201300:31

  Upea “kokokuva” lattiasta kattoon. Hiljaisuus on kuvassa mukana, kuuluu vain tasaista sivunkääntöä. Artikkeliin viitaten, joskus vain pääset langat käsistä, ja on liikaa menoa ja meininkiä. Kannattaa harventaa, kuten mainitsit.

Lisää kommentti